Het begrip ‘werkgeluk’ kan door eenieder anders geïnterpreteerd worden, maar wat betekent het voor jou? Omdat het zo’n persoonlijke vraag is, zullen de antwoorden uiteenlopen. In dit artikel laat ik je de drie pijlers zien die voor mij als beginnend ondernemer staan voor ‘werkgeluk’. Eén ervan is vrijheid! En de andere twee? Die check je in de rest van het artikel!

Nadat ik vijf jaar als communicatieadviseur voor diverse bedrijven heb gewerkt, is begin 2019 het roer omgegaan: ik heb mijn vaste contract opgezegd en ben gaan freelancen. Een grote stap! Toch ben ik elke dag zo blij dat ik hem heb gezet. Ik kan nu met recht zeggen dat ik gelukkig ben met het werk dat ik doe, maar waar heeft dat ‘geluk’ dan mee te maken? In vaste dienst was mijn werk immers ook heel erg leuk.

In mijn geval wordt werkgeluk bepaald door focus houden, vrijheid benutten en successen vieren.

Doordat ik van tevoren heel bewust een stip aan de horizon heb gezet, weet ik waar ik naartoe wil. Zo weet ik per dag waar ik de focus op moet houden om week-, maand-, kwartaal- en jaardoelen te behalen. Ik weet dat ik op weg ben om een bovenliggend doel te kunnen behalen en dat wat ik doe dus echt wat bijdraagt!

Verder word ik enorm blij van de vrijheid: in mijn agenda heb ik een mooie verdeling gemaakt tussen werk, privé en studie. Vrijheid gaat wat mij betreft verder dan alleen het indelen van tijd. Ik kan zelf mijn successen kiezen en ga alleen voor bedrijven aan de slag, waarbij ik zeker weet dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren.

Toch krijg ik de allergrootste energieboost als ik zie dat mijn klanten successen boeken door mijn aanpak. Dat kunnen grote en kleine successen zijn: klanten komen bijvoorbeeld vaker terug bij het bedrijf, het bedrijf kan zich beter onderscheiden van de concurrenten of de marketingkosten zijn aanzienlijk gedaald.

Stuk voor stuk zorgen ze voor het werkgeluk bij mijn klanten en dat is wat mij écht blij maakt. Zo heerlijk om van die ontwikkeling getuige te mogen zijn: enthousiaste klanten, daar doe ik het uiteindelijk voor! Natuurlijk heeft het werk als zelfstandig ondernemer ook een keerzijde. Het is hard werken, maar ik doe het wel op een manier waar ik gelukkig van word. Belangrijk is om op de momenten dat het tegenzit, even stil te staan bij wat werkgeluk voor jou betekent en daar weer de focus op te leggen.

Zoals je leest, zit ik bomvol positieve energie en heb ik heel veel zin om samen met jou successen te gaan boeken! Ben jij er klaar voor om structureel klanten terug te laten keren? Om ervoor te zorgen dat de klant jou keer op keer boven de concurrent verkiest? Zet dan nu de eerste stap naar jouw boost in werkgeluk en plan een sparsessie in. We zoomen volledig in op jouw bedrijf en je krijgt handige tips en adviezen, waar je direct mee aan de slag kan.